Beste zwangerschapskussen getest – Hiermee slaap je voortaan comfortabel

Je hebt een hele hoop energie nodig wanneer je zwanger bent. Er groeit een baby in je buik en een goede nachtrust is dus cruciaal. Maar juist wanneer je een goede nachtrust nodig hebt, kan het lastig zijn om in slaap te komen. Vooral in het 2e en 3e deel van je zwangerschapsperiode, wordt slapen in de perfecte positie lastig. Een zwangerschapskussen kan het verschil maken. Om deze reden hebben wij verschillende soorten zelf getest, maar ook laten testen door andere zwangere vrouwen. Lees snel verder en vindt het beste zwangerschapskussen.

Waarom heb je een zwangerschapskussen nodig tijdens de zwangerschap?

Helaas is het voor de buik en rug slapers onder ons, het beste om op je zij te slapen gedurende de zwangerschap. Op je buik slapen, is om duidelijke reden niet goed. Slapen op een schoppende ‘strand bal’ word je niet uitgerust van. Daarnaast kan het slapen op je rug zorgen voor schade bij het kind. Er komt namelijk minder bloed in het buikgebied.

Op je zij slapen is de enige optie die over blijft en daarnaast ook de beste van de eerdergenoemde drie. Je groeiende buik kan ook zorgen voor problemen als je wilt slapen of wakker wordt ’s ochtends. Het geeft namelijk een verhoogde druk op je heupen en rug. Daar gebruik je dus het zwangerschapskussen voor. Deze lichaamskussens geven ondersteuning aan je rug, knieën of buik. Of bij sommigen aan je gehele lichaam. Het gebruik van zo’n kussen kan ervoor zorgen dat je ’s nachts comfortabel ligt en uitgerust wakker wordt zonder pijntjes in je heup, knie of rug. Een zwangerschap zonder deze klachten is al lastig zat toch?

Beste Zwangerschapskussen overzicht

Wij hebben een opsomming gemaakt van de beste zwangerschapskussens. Speciaal voor de mensen die alles al weten en geen zin hebben in een heel artikel. Bekijk ze hieronder en beoordeel zelf welke je nodig hebt!

Afbeelding

Award

Rating

Actuele Prijs

Zwangerschapskussen

Beste Keuze

5/5

2e Plaats

3.8/5
Zwangerschapkussen

3e Keuze

4/5
Lichaamskussen

Lichaamskussen

4/5

Waar moet je op letten als je een zwangerschapkussen uitzoekt?

Er zijn verschillende vormen en maten te vinden. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer? Van U-gevormde tot C-gevormde zwangerschapskussens. Ieder van deze kussens biedt een unieke functie, die ervoor zorgt dat jij comfortabeler ligt. Uiteindelijk moet je eigen voorkeur doorslaggevend zijn, maar op de volgende dingen kan je letten:

Grootte – Hoeveel ‘bedruimte’ ben je zelf bereid op te geven? Online zijn de kussens te vinden in verschillende formaten. Van een ‘wig’ tot aan een U-gevormd kussen die volledig om je heen gaat en je van alle kanten ondersteunt. Laatstgenoemde is enorm lekker, maar meestal lig je niet in je eentje in bed. Dit is het belangrijkste punt om over na te denken in onze opinie.

Vorm – Welke vorm vind je belangrijk? Zoals eerder benoemd zijn er kussens die volledig om je lichaam heen draaien. Andere zijn: rechte pijpen waar je je aan vast houdt, wig gevormd die perfect onder je lichaam schuiven, of ondersteuning voor je hoofd en knie d.m.v. een kniekussen en ergonomisch hoofdkussen. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn: Waar slaap ik momenteel op? Waar moet de kussen komen? Hoeveel ruimte heb ik in bed? Door middel van deze vragen kan je vrij snel bepalen welke vorm zwangerschapskussen je moet nemen.

Materiaal – Krijg je het snel warm ’s nachts of ben je gedurende de gehele zomerperiode zwanger? Dan is het misschien fijn om een zwangerschapskussen met katoenen hoes te nemen. Dit is iets duurder dan een polyester variant maar wel iets om rekening mee te houden.

Hoe wij erachter zijn gekomen wat het ideale zwangerschapskussen is

Voordat we deze lijst maakte hebben wij zwangere vrouwen gevraagd welk kussens zij gebruiken. Daarnaast is ook de vraag gesteld, wat vinden jullie van het kussen en zou je dit aanraden aan zwangere vrouwen? Uiteindelijk is een lijstje samengesteld van 6 verschillende kussens die door ons werden getest. Een beoordeling is uiteindelijk gegeven door de meningen van de vrouwen en die van ons naast elkaar te leggen. Lees snel verder en zie hoe jij voor een goede nachtrust zorgt!

Beste Zwangerschapskussen

‘Litollo’ – Zwangerschapskussen

Als beste uit de test komt dit Zwangerschapskussen van Litollo. Dit U-vormige kussen is een echte aanrader! Het geeft je een fijne houding, goed comfort en de allerbeste ondersteuning die je in zo’n kussen wilt hebben. Litollo is daarnaast een expert op het gebied van zwangerschapskussens. Vele jaren hebben zij erover gedaan om het product te maken, perfectioneren en leveren binnen Nederland en België. Naast de fijne stof, groot formaat en goede vulling, beschikken zij over een afneembare hoes. Je kunt het eenvoudig eraf halen, wassen en er weer omheen doen!

Mocht dit niet voldoende zijn kan je altijd gaan voor een extra hoes in een kleur naar wens. Van blauw tot geel, ze hebben het allemaal in katoen of fleece. Welke stof je persoonlijk fijner vindt moet je zelf bepalen maar wij hebben voor de katoenen variant gekozen.

Verder krijgt dit product een beoordeling van 4,5/5. Erg hoog voor een product dat uiteindelijk toch persoonlijke voorkeuren heeft. Minder last van rugpijn is een van de dingen die als positief wordt ervaart. Daarnaast geeft dit kussen steun aan je heupen en buik, bovenop de betere houding voor je rug. Zoveel voordelen zie je niet vaak!

Wat ons betreft echt een aanrader om te kopen!

Voordelen:

Nadelen:

Zwangerschapskussen

‘Ella’ – Zwangerschapskussen C-vorm

Nadat wij al een U-vormig kussen hebben besproken, is het nu tijd voor een C-vormig kussen. Zoals je kan zien bij de bijgevoegde foto is dit weer een totaal ander design dan bovengenoemd. Een groot en fijn kussen die ervoor zorgt dat je een comfortabele en lange nachtrust tegemoet gaat. Ella weet wat zwangere vrouwen nodig hebben!

Dit kussen wordt verkocht in het grijs of donkergrijs. Iets minder keuze dan de U-vormige van Litollo. Als dit je niet tegenhoudt gaat het uiteindelijk allemaal om het comfort, de prijs en het waar voor je geld. Deze is gemiddeld gezien iets goedkoper en een mooie prijs voor dit kussen. Zelfs mensen die niet zwanger zijn gaan voor dit soort kussen, wegens de pijnvermindering. Dat zegt een hele hoop over waar dit zwangerschapskussen geschikt voor is.

Gemaakt van een super zachte stof in de vorm van een C. Je kan hier helemaal inrollen en heerlijk slapen. Een nadeel is dat er geen extra hoes gekocht kan worden. Uiteraard is het wel te wassen maar alsnog niet ideaal. Wat ons betreft is dit een heel fijn kussen en zeker het overwegen waard.

Voordelen:

Nadelen:

‘Slaapcity’ U-vorm Zwangerschapskussen

Slaapcity is een relatief nieuw merk, hard aan de weg aan het timmeren in de kussen en slaapwereld. Ze richten zich nu een tijdje vooral op mensen met een slechte houding, gezien ook de andere producten. Een goede uitgangspositie in onze ogen, eindelijk een bedrijf die weet wat een slechte houding inhoudt!

Dit kussen is dus met het oog op een goede houding ontworpen en wat ons betreft perfect geslaagd. Je kan het gebruiken als zwangere vrouw, maar ook als je rugklachten hebt in het dagelijks leven. Door de perfecte hoogte van het kussen ligt je ruggenwervel in een goede houding om te ontspannen gedurende de nacht. Dit voorkomt of verlicht onder andere rug, nek, hoofd en heupklachten.

De stof waarvan het product gemaakt is noemen ze Velvet. Een zachte stof die ervoor zorgt dat je helemaal ontspant. Met een prijs van 55 euro is dit perfect tussen de bovenstaande 2 gepositioneerd. Een leuk product die je zeker kan kopen voor een fijne nachtrust.

Voordelen:

Nadelen:

Zwangerschapkussen

‘Osteomedix’ – Lichaamskussen

Als laatste optie hebben wij een lichaamskussen voor jullie uitgekozen. Deze mocht zeker niet ontbreken, het is het ergonomische lichaamskussen van Osteomedix. Zoals je vanuit de naam al een beetje kan opmaken, is dit een medisch kussen. Speciaal gericht op mensen met lage rugpijn, kniepijn en zwangere vrouwen. Dit kussen houd je namelijk in een neutrale houding tijdens het slapen op de zij. Er is dus geen torsie, draaiing, mogelijk met het gebruik van dit kussen.

De afmetingen van dit lichaamskussen zijn 140 x 40 centimeter, dit is een fijne lengte voor de gemiddelde vrouw. Het geeft je een comfortabel gevoel en zal ervoor zorgen dat je uitgerust, zonder rugklachten wakker wordt!

De hoes van dit kussen is afneembaar en gemaakt in 100% katoen. Katoen zorgt ervoor dat het niet zo warm wordt in de zomer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld polyester. Ook is het eenvoudig te verwijderen en wasbaar in de wasmachine. Een erg fijn product en in onze ogen het beste lichaamskussen.

Voordelen:

Nadelen:

Lichaamskussen

Aanschaffen van een zwangerschapskussen

Zoals je hebt kunnen lezen is een zwangerschapskussen ideaal tijdens de zwangerschap. Het zorgt direct voor een betere houding, verlichting van rug en nekpijn en een goede doorbloeding voor je kind. Hier nogmaals de voordelen van een kussen op een rijtje.

-Het zwangerschapskussen geeft een fijne steun en verbetert je slaaphouding.
-Nadat je bent bevallen kan je het kussen eenvoudig als voedingskussen gebruiken.
-Het kussen ondersteunt meerdere gewrichten in je lichaam. Het meest ondersteunend is je rug, die heeft toch wat te verduren gedurende de zwangerschap.
-Lage prijs voor de extra uren slaap die je geheid hiervan gaat krijgen.