Top 4 stuitkussens voor pijnvrij zitten

Wij brengen de dag steeds vaker zittend door, veelal op langdurige basis. Wanneer we werken, in onze vrije tijd en tijdens het autorijden, de meeste houdingen zijn zittend. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor een goede houding, zitten is namelijk niet het beste voor ons lichaam. Wanneer er zoveel wordt gezeten kunnen er klachten ontstaan bij het stuitje, waardoor je onder andere last kan krijgen van je rug. Dit is te verhelpen of te verminderen door een stuitkussen.

Er is uit een onderzoek gebleken dat de meest voorkomende gezondheidsproblemen nek- en rugklachten zijn. Dit kan voorkomen worden door je zithouding te corrigeren en te verbeteren. Wist je dat zitten de minst natuurlijke houding is voor de mens? Er wordt zelfs gezegd dat zitten nog ongezonder is dan roken. Een ergonomisch zitkussen helpt je met het aannemen van een natuurlijke en comfortabele houding.

De 4 beste stuitkussens onderzocht

Wil je weten welk wigkussen het beste bij jou past? Hieronder is een uitgebreide analyse van alle voor- en nadelen per orthopedisch zitkussen.

Afbeelding

Award

Rating

Actuele Prijs

SlaapCity Stuitkussen

Beste Keuze

5/5

2e Plaats

3.8/5

3e Keuze

3.2/5
Best Life Stuitkussen

Matig

2.7/5

Wat is een stuitkussen?

Een stuitkussen, ook wel wigkussen genoemd, zijn orthopedische zitkussens om je zithouding te verbeteren. Het corrigeert je houding op een natuurlijke manier, waardoor je zit met een rechte rug en daardoor minder last hebt van klachten tijdens het zitten. Fysiotherapeuten raden ook regelmatig een ergonomisch zitkussen aan.

Steeds vaker zitten we gebogen, starend naar onze laptop, computer of telefoon. Het komt ook steeds vaker voor dat deze houding langdurig is, vaak beginnen dan de klachten echt op te spelen. Een stuitkussen is een ergonomisch zitkussen die de zithouding verbetert en waardoor je automatisch een betere houding aanneemt. Het kan nek-, rug-, stuit, – en beenklachten voorkomen.

Een stuitkussen van traagschuim is een zitkussen, die je bekken iets naar voren kantelt. Hierdoor zit je automatisch in een ergonomische houding. Het zorgt voor een rechte rug en het plaatst je knieën boven je heupen, daardoor wordt de druk op je onderrug minder. Dit alles zorgt voor een natuurlijke en comfortabele zithouding.

Voordelen stuitkussen

-Verlicht rug-, been-, stuit- en nekpijn; door het kussen neem je een ergonomische en comfortabele houding aan.
-Een goede zithouding; door de vorm van het kussen ga je, zo goed als, automatisch een gezonde houding aannemen, zoals een rechte rug.
-Prettiger langdurig zitten; het neemt de klachten weg die veelal opspelen bij het langdurig zitten.
-Bevordert de bloedsomloop; de houding is natuurlijk en ergonomisch, waardoor de bloedsomloop in de benen niet in de weg wordt gezeten.
-Natuurlijke positie ruggenwervel; het orthopedische zitkussen zorgt voor een comfortabele en natuurlijke positie van de ruggenwervels.
-Bespaart kosten; door gebruik van het wigkussen kunnen de kosten op fysiotherapie aanzienlijk worden bespaard.

Beste Wigkussens

‘Slaapcity’ – Ergonomisch Zitkussen

Het ergonomische zitkussen van Slaapcity is een aanrader, er zijn al ruim 35000 wigkussens verkocht. Het stuitkussen is gebruiksvriendelijk en er is overal aan gedacht. Fijn om te gebruiken in de auto, op het (thuis)kantoor en in je vrije tijd. Goed om te weten, het wigkussen van Slaapcity heeft een levenslange vervangingsgarantie.

Voordelen:

Nadelen:

SlaapCity Stuitkussen

‘ComfyCentre’ – Wigkussen 

Het stuitkussen van ComfyCentre wordt aanbevolen door orthopedische experts. ComfyCentre heeft al ruim 25 jaar ervaring in rugklachten en uit onderzoek is gebleken dat 87% van de gebruikers binnen een dag al verschil merkt. Het orthopedische zitkussen is gemaakt van Ultra-Dense traagschuim en heeft een levenslange werking.

Voordelen:

Nadelen:

‘ComfyCentre’ Donut zitkussen

Het orthopedische zitkussen van ComfyCentre is anders dan de meeste wigkussens, het is namelijk in de vorm van een donut. Door dit O-design is er geen druk op het stuitje, waardoor je urenlang kan zitten zonder zorgen. Het zorgt voor een comfortabele houding en verminderd stuitklachten. ComfyCentre heeft ruim 25 jaar ervaring en levert goede kwaliteit.

Voordelen:

Nadelen:

‘Best Life’ – Orthopedisch Zitkussen

Het wigkussen van Best Life is gemaakt van BL-comfort foam, dit is een slijtbestendige en vormvaste traagschuim. Een team van orthopedische specialisten hebben dit ergonomische zitkussen ontwikkeld. Best Life heeft altijd goede service, zo is het standaard om 30 dagen te mogen proefzitten en heeft het ergonomische zitkussen een garantieperiode van 2 jaar.

Voordelen:

Nadelen:

Best Life Stuitkussen

Waar moet je op letten bij de aankoop van een stuitkussen?

-Materiaal. Bij veel wigkussens wordt er gebruik gemaakt van traagschuim, dit vormt zich naar de gebruiker en zorgt zo voor een optimaal resultaat. Sommige orthopedische zitkussens hebben speciaal soort traagschuim, een ademende hoes of een vochtregulerende werking. Luister goed naar je eigen wensen, het stuitkussen moet hier op aansluiten.

-Maat. Er zijn stuitkussens met een universele maat, maar zeker niet alle ergonomische kussens hebben dat. Het is bijvoorbeeld niet optimaal om een te smal kussen te gebruiken. Aan de andere kant moet het ook goed op de desbetreffende stoel passen dus meet voor de aankoop goed de bureau-, auto- of eetkamerstoel op.

-Reviews. Wil je een idee hebben hoe het ergonomische zitkussen is bevallen bij iemand anders? Of twijfel je bij de goede woorden van de advertentie? Lees de reviews door, daar staan vaak zowel de pluspunten én de minpunten beschreven. Klanten zijn vaak erg eerlijk over hun aankoop en zo kan jij nog beter je beslissing maken.

-Service. Ieder mens is verschillend en zo zal ook elk lichaam anders reageren op een stuitkussen. Je wilt wel het juiste kussen gebruiken die helpt bij jouw klachten. Het is daarom verstandig om te kijken welke service en wat voor garantievoorwaarden een bedrijf biedt. Er zijn mogelijkheden om bijvoorbeeld 30 dagen te mogen proefzitten of dat er een garantie is van 2 jaar. Langdurige klachten zijn vaak niet binnen één dag opgelost en daarom is het fijn als het product een lange retourmogelijkheid heeft.

-Gebruiksdoeleind. Waar wil je het wigkussen voor gebruiken? Kies je voor een vaste plek of wil je het liefste het orthopedische zitkussen gebruiken voor je bureaustoel én autostoel? Dan is het handig om een kussen te kopen die je makkelijk meeneemt, denk bijvoorbeeld aan een reistas of een handvat. Hou ook in je achterhoofd of de desbetreffende stoel een harde of een zachte ondergrond biedt.

-Hygiëne. Het is een gebruiksvoorwerk, zo’n stuitkussen. En bij een zittend beroep is het gebruik misschien wel dagelijks. Dan is het fijn als het kussen gewassen kan worden. Kijk hiervoor goed naar de gewenste wasvoorschriften. Er zijn ook kussens met een anti-allergeen hoes, lees daarvoor de product specificaties grondig door.

Reviews van gebruikers

Er is uitvoerig onderzoek gedaan naar de stuitkussens, maar de ervaringen van de gebruikers zijn ook heel waardevol. Hieronder staat per kussen een informatieve recensie:

Dit is een heel fijn wig-kussen, ook als je wat zwaarder bent. Het is een mooi afgewerkt stevig kussen wat prima zit, voor een prima prijs. Ik heb erg veel last van mijn stuitje maar als ik dit kussen gebruik heb ik geen last. Inmiddels heb ik twee kussens, 1 voor op mijn werk en 1 voor thuis. Ik raad dit kussen echt aan.

Niek (50-59 jaar) uit Nijmegen over #1 

Dit kussen zit erg lekker en heeft ervoor gezorgd dat pijn in mijn onderrug een stuk minder is geworden. Hierdoor kan ik eindelijk weer langdurig op mijn stoel zitten zonder last. Ook zit er een goede hoes omheen waardoor het niet warm wordt tijdens lang zitten, bij normale kussens heb ik hier namelijk vaak last van

Graaf (30-39 jaar) uit Tilburg over #2 

Perfect kussen voor mij tijdens het zitten. Had al lang last van mijn stuitje maar met dit kussen kan ik lang zitten zonder enige problemen. Het was ook professioneel verpakt en de stof lekker zacht! Blij mee

Dita (50-59 jaar) uit Goutum over #3 

We werken al een tijd thuis en ik kreeg veel last van mijn stuitje/rug van het lang zitten op de stoelen thuis. Echt een uitkomst dit wigkussen. Ik kan doorwerken zonder ook maar enige fysieke klachten.
Thuiswerkers koop dit!

Jan (30-39 jaar) uit Nederweert over #4