Het beste kniekussen voor jou getest.
Waarom werkt het?

Heb jij wel eens last van je knieën tijdens of na het slapen? Een kniekussen is gemaakt om dit probleem op te lossen. Duizenden Nederlanders en miljoenen mensen van over de gehele wereld hebben hier met enige regelmaat last van. Vaak wordt er geïmproviseerd met een hoofdkussen maar dat werkt natuurlijk niet zo goed. Een kniekussen is specifiek gemaakt om tussen jouw benen in te passen. Voor een paar tientjes hebben jarenlang een probleem opgelost!

Maar hoe kom je er nou achter wat voor jou de beste kniekussen is? De ene is groter en gemaakt van een ander materiaal dan de ander. Uiteindelijk is het een persoonlijke voorkeur maar wij zullen zo goed mogelijk beargumenteren waarom wij kiezen voor een bepaalde kniekussen. Lees snel verder om erachter te komen wat de beste kniekussen is!

Daarnaast heb je verschil tussen reguliere kniekussens en de orthopedisch kniekussen. Deze laatste soort is speciaal gemaakt met het oog op de beste houding voor je lichaam tijdens het slapen. Alles komt aan bod in dit artikel. Na afloop kan jij de beste keuze maken!

Kniekussen zijligging overzicht

Wij snappen dat je tijd enorm waardevol is en sommige mensen geen zin hebben om lappen met tekst te lezen. Voor deze mensen hebben wij een kleine opsomming gemaakt van wat de beste keuze is. Verderop in het artikel worden de producten een voor een besproken. Ons oog is uiteindelijk gevallen op dit ‘Comfy’ ergonomisch kniekussen. In onze ogen het product met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Afbeelding

Award

Rating

Actuele Prijs

Beste Kniekussen

Beste Keuze

5/5
Kniekussen

2e Plaats

3.8/5

3e Keuze

3.2/5
Lichttherapielamp

Matig

2.7/5

Waarom zou je een orthopedisch kniekussen moeten aanschaffen?

Tegenwoordig zijn er een hele hoop mensen die slapen op de 2e of 3e plaats zetten. Terwijl dit een van de belangrijkste dingen is om te doen in het leven. Als je genoeg slaap hebt gehad merk je direct aan jezelf dat je een stuk energieker en vol leven bent. Waarom zou je dan niet alles eraan doen om een zo goed mogelijke nachtrust te hebben? Gewoon stug doorgaan met op je zij slapen met kniepijn. Dat is ook niet ideaal.

Om deze reden moeten zijslapers een kniekussen aanschaffen. Het is 1 keer kopen en je bent gegarandeerd van een lekkere slaap voor de komende jaren. Daarnaast kom je eindelijk af van de kniepijn en strakke rug of hamstrings. Deze orthopedische kniekussens zijn speciaal gemaakt om de beste houding van je ruggenwervel en lichaam te behouden. Niemand wil met rugpijn wakker worden, daarom is dit ideaal en een goede uitkomst voor mensen die hieraan lijden.

Ook als je preventief rugpijn wilt voorkomen is een kniekussen je beste vriend. Rugpijn of kniepijn bouwt zich in de meeste gevallen jarenlang op. Hierdoor merk je het een stuk minder als het steeds een beetje erger wordt. Voor iedereen die op zijn zij slaapt is het beste advies toch om dan een kniekussen te gebruiken, ook als je dus nog geen last hebt van deze problemen.

Ergonomisch kniekussen onderzocht

Als je een beetje logisch nadenkt en weet dat een gemiddeld mens minimaal 8 uur slaap nodig heeft, is het niet gek om te concluderen dat je ca. 40% van je leven op bed doorbrengt. Waarom zou je er dan niet voor zorgen dat je de beste producten hebt die een goede slaap garanderen? Het aannemen van een goede slaap is van groot belang aangezien je anders last krijgt van je nek, rug, schouders en heupen. Langere tijd in de verkeerde houding liggen kan resulteren in vervelende spierknopen onder je schouders of in je nek. Kom hier nog maar eens vanaf. Dat is amper te doen zonder een goede fysiologische behandeling.

Daarnaast laat een ander wetenschappelijk onderzoek zijn dat de beste slaaphouding voor je lichaam de zijligging is. Deze houding, met de bijbehorende hulpmiddelen geeft je ruggenwervel de beste bolling en kromming. Met deze slaaphouding heb je de minste kans op vervelende chronische rugklachten. Hieruit blijkt dus ook dat je het beste kunt beschikken over een kniekussen. De ergonomische hoofdkussens gaan wij in een ander artikel beoordelen.

Beste Ergonomische Kniekussens

‘ComfyCentre’ – Orthopedisch kniekussen voor in bed

Met bijna 500 reviews en een gemiddelde score van 4,6 is dit ook op Bol.com een product die enorm in de smaak valt. Om deze reden hebben wij ook in eerste instantie dit product besteld om het uit te testen. Wat ons direct al opviel was de snelle levering en de mooie doos waarin wij het ontvingen. Dit zag er erg professioneel uit.

Na opening van de doos bleek ook dat het kussen er goed uitziet. Het is gemaakt van een erg fijne stof aan de buitenkant en ‘Ultra-Dense’ Traag schuim. Dit traag schuim vormt heerlijk naar je knieën. Het is dus nooit vervelend om deze aan te hebben tijdens het slapen. Hiernaast zat er een wasbare hoes omheen waardoor je dit eens in de zoveel tijd gewoon de wasmachine ingooit.

Vanaf de eerste nacht was het gevoel direct goed bij dit merk. Zoals gezegd, het traagschuim, vormt heerlijk naar je benen. Dit kniekussen zorgt ervoor dat je knieën niet meer tegen elkaar aankomen en schuren bij het slapen. Het product voelde stevig en premium aan en ik werd de volgende ochtend heerlijk wakker. Dat een klein product zoveel verlichting kan geven had ik ook niet voor mogelijk gehouden. Als laatste zat er een kleine band aan de kniekussen die je zo over je been heen kan schuiven. Dit zorgt ervoor dat dit orthopedische kniekussen niet verschuift tijdens het slapen. Erg fijn!

Voordelen:

Nadelen:

Beste Kniekussen

‘Best Life’ – Orthopedisch Kniekussen

Ons volgende product zijn we tegengekomen met dank aan een intensieve Google zoekopdracht. Een website gaf dit als beste optie aan en om deze reden hebben wij hem besteld op Bol. Met een 4,75 ster na 49 reviews ziet dit er ook uit als een veelbelovend product. Daarnaast is het gemaakt van Bamboe traagschuim.

Wat ons van tevoren opviel is dat je een 30-dagen proefslaap garantie hebt. Mocht het niet goed zijn binnen deze 30 dagen dan kan je het kosteloos retourneren bij ome Bol.com.

Wij waren verbaasd dat bamboe traagschuim bestaat. Dit zal vast een fijn en ecologisch alternatief zijn op echt traagschuim. Verder viel mij op dat het erg lekker ligt. Het heeft natuurlijk een ander design dan het eerste kniekussen, maar deze is ook netjes. Het is even zoeken hoe het precies gaat maar als je het gevonden hebt is het een lekker kussen.

Met name het verkoelende effect van dit type traagschuim merkte wij. Speciaal voor in de zomer zou je dan deze keuze kunnen maken. Dit aangezien het dan toch warm is en het kussen minder plakkerig zal worden wegens de verkoelende werking.

Al met al een enorm fijn product die wij van harte kunnen aanraden.

Voordelen:

Nadelen:

Kniekussen

‘Lifetec’ ergonomisch kniekussen

Als 3e op deze lijst hebben wij gekozen voor dit ergonomische kniekussen van Lifetec. Vanaf het moment van klikken op het bol.com product ziet het er al mooi uit. In de afbeeldingen sommen ze mooi alle voordelen op. Dit geeft jou als consument een idee waarom je dit product moet kopen.

Bij ontvangst thuis vielen mij een aantal dingen op. Het zag er supermooi en verzorgd uit. Daarnaast zat er gratis een extra hoes bij. Dit stond blijkbaar al bij de bestelling data maar was mij niet opgevallen. De hoes is eenvoudig af te nemen en in de wasmachine te gooien. Dit zorgt ervoor dat je altijd een fris kniekussen hebt.

Verder voelt de stof zeer fijn aan voor je knieën. Het is misschien een beetje hard en daarom hebben wij dit niet verkozen boven de andere producten. Ook is het niet iets nieuws. De vorm is bijvoorbeeld hetzelfde als het bovenstaande product.

Al met al een prima product voor een leuke prijs. Verwacht alleen niets bijzonders

Voordelen:

Nadelen:

‘Hiza Pillow’ – 3 laags orthopedisch kniekussen.

Als laatste hebben wij gekozen voor deze kniekussens van Hiza. Van tevoren zag dit er enorm vernieuwend en leuk uit. Met 3 verschillende lagen die je uit elkaar kan halen om de juiste hoogte in te stellen. In onze ogen leek dit ideaal. Je kan bijvoorbeeld 2 delen tussen je knieën doen en 1 deel tussen je voeten. Op deze manier heb je geen enkel gedeelte meer van je benen die tegen elkaar aan schuren.

Het product ziet er verder netjes en fijn uit. Alleen is de gebruikte stof in mijn ogen niet lekker. Het zal enorm heet worden tussen je benen en dit zorgde er bij mij zelfs voor dat deze kniekussen snel afging. Maar als je daar minder last van hebt is dit een prima product!

Dit is dus voor sommige mensen wel een aanrader om te kopen maar bij mij komt ie op de laatste plaats en is dit kniekussen weggegeven aan iemand die hem wel kan gebruiken.

Voordelen:

Nadelen:

Lichttherapielamp

Wat is het beste kussen?

Nu Alle reviews geweest zijn heb ik goede hoop dat een van deze kussens iets voor jou is. Mocht dit niet zo zijn is er op bijvoorbeeld Bol alleen al nog veel meer aanbod. Daarnaast is het natuurlijk altijd een optie om een slaapwinkel in te lopen. Zij hebben experts in dienst die je het goede product kunnen aanbieden.

Bij kniekussens, of kussens in het algemeen, is vaak het geval dat de stevigheid van de kussen gaat met de ondersteuning die het product biedt. Hoe steviger het materiaal is hoe meer ondersteuning je hieraan gaat hebben. Dit zal je dan ook vaak zien in kussens. Heb je persoonlijk liever een dun en zacht exemplaar? Dat is niet aan te raden tenzij je een lichtgewicht of kind bent. Voor deze mensen kan het nuttig zijn maar over het algemeen zullen specialisten je aanraden om een stevigere variant te kopen en gebruiken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kniekussen?

Je hebt verschillende soorten dingen waar je op moet letten als je een kniekussen wilt kopen. Maar de volgende 4 zijn essentieel:

  • De vorm van het kniekussen
  • Stevigheid van het beenkussen
  • Drukontlasting
  • Ondersteuning van het ergonomisch kniekussen
De vorm van het kniekussen

De vorm is belangrijk aangezien je toch heel wat uurtjes door moet gaan brengen met je nieuwe kniekussen. Neem je een eivormig of blokvormig kussen? Het kussen moet goed tussen je knieën passen en ervoor zorgen dat je knieën hier fijn op rusten. Daarnaast is vooral een band voor om je been enorm handig. Dit zorgt ervoor dat het kniekussen niet los kan schieten.

Stevigheid van het beenkussen

Kniekussens hebben nog geen kwalificaties zoals je bij hoofdkussens bijvoorbeeld wel hebt. Hoe stevig een kussen is weet je vaak van tevoren niet. Dit zorgt ervoor dat er onnodig veel producten retour worden gezonden. De enige manier waarop je kan kijken hoe stevig een bepaald product is, is om naar de vorm en materiaal te kijken. Dit geeft je vaak een beter beeld bij de stevigheid van het kniekussen. Daarnaast kan het handig zijn om reviews van anderen consumenten door te lezen. Op deze manier kan je jezelf zo goed mogelijk voorbereiden.

Drukontlasting

Kniekussens zorgen ervoor dat je wervelkolom op een juiste manier gaat vormen. Als je dit voor een langere tijd doet dan zorgt dit voor een betere houding, een rechtere wervelkolom en minder of helemaal geen rugpijn meer. Daarnaast kan het kniepijn verlichten door de stevigheid die een kniekussentje geeft.

Ondersteuning van het ergonomisch kniekussen

Daarnaast hoort een kniekussen ondersteuning te geven aan je vorm en houding tijdens het slapen. Met een goed kniekussen zal je merken dat je veel fitter wakker wordt.

Kan het geen kwaad om met een kussen tussen je knieën te slapen?

Ons korte antwoord is, nee. Absoluut niet. Dit kussen kan alleen maar zorgen voor een betere slaaphouding, lastenverlaging en een fijne druk tussen je knieën. Het kan dus absoluut geen kwaad. Wel kan het ervoor zorgen dat je moet wennen aan het gekochte product.