Beste rugkussen test.
Waarom heb je het nodig?

Er zijn veel verschillende opties wat betreft rugkussens. In dit artikel leggen wij onder andere uit welke verschillende rugkussens er zijn. Ook nemen we de voor- en nadelen door per kussen zodat jij goed kan bepalen welke het beste bij jou past.

Wat is een rugkussen?

Een rugkussen is een extra hulpmiddel om rugklachten te verminderen of te verhelpen. Het is een ergonomische rugsteun die helpt bij het hebben van een natuurlijke houding. Een rugkussen plaats je bij de rugleuning van een stoel. Een rugkussen is op veel verschillende plekken te gebruiken, zoals in de auto, op de bank of als rugsteun bij je bureaustoel. Een rugsteun is gemaakt om de natuurlijke houding te bevorderen bij het zitten.

Er is steeds meer belang bij een ergonomische houding. Bedrijven zijn goed bezig met het creëren van comfortabele werkplekken waarbij het van groot belang is dat de medewerkers geen vervelende klachten krijgen. Ook steeds meer mensen zijn buiten het werk om bezig met het verbeteren van hun houding, waarbij de nadruk veelal ligt op de rug.

Het rugkussen kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden en er zijn dan ook diverse opties. Denk bijvoorbeeld aan verschillende vormen, het gebruik van traagschuim en een hoge of lage rugsteun. Daardoor kan het naast steun voor de rug ook een goed hulpmiddel zijn bij heup- schouder- of beenklachten.

Rugkussen Overzicht

Afbeelding

Award

Rating

Actuele Prijs

Rugkussen ComfyCentre

Beste Keuze

5/5
Slaapcity Rugsteun

2e Plaats

4.1/5
Comfycentre Ergonomisch rugkussen

3e Keuze

3.5/5
Lifegoods rugsteun

Plaats 4

3.5/5

Is een rugkussen belangrijk?

Een groot deel van de dag brengen de meeste mensen zittend door. En het wordt ook steeds meer bekend dat veel zitten niet goed is voor je rug, heupen en benen. Soms wordt er zelfs gezegd dat ‘zitten het nieuwe roken is’. Het is bewezen dat zitten een negatief effect heeft op onze gezondheid. De mens is gemaakt om te bewegen voor een goede bloedsomloop, wat ervoor zorgt dat je organen vitaal blijven. Maar sommige functies en bezigheden dien je zittend uit te voeren, zoals autorijden en bepaalde beroepen.

Het komt vaak voor dat we (langdurig) gebogen zitten. Dit kan vervelende klachten veroorzaken. Maar dit gebeurt niet alleen op kantoor, ook thuis en onderweg zitten we veel en is de houding meestal niet optimaal. Thuis hangen we bijvoorbeeld onderuitgezakt op de bank en in de auto komt het regelmatig voor dat je met een bolle rug en afzakte schouders de kilometers aflegt.

De mens is niet gemaakt om veel te zitten, het is van groot belang om regelmatig bewegen. Een rugkussen kan helpen bij het creëren van een gezonde houding, zoals een extra rugsteun voor een stoel of een extra kussen bij de rugleuning. Een goede houding kan klachten buiten de deur houden, verminderen of verhelpen, het zorgt ervoor dat er minder druk op de rug komt te staan.

Beste Ergonomische Rugkussens

‘ComfyCentre’ – Ergonomisch rugkussen Auto & Stoel

Een echte aanrader is dit rugkussen van ComfyCentre. Het is een fijne rugsteun met ergonomisch design voor de onderrug en is goed te gebruiken in de auto of op een bureaustoel. XL is goed voor klachten bij de bovenrug en schouders, L is gemaakt voor de lage rugklachten en last van de heupen.

Voordelen:

Nadelen:

Rugkussen ComfyCentre

‘Slaap City’ – Rugkussen

De rugsteun van Slaapcity is een handzaam model, gemaakt van 100% kwaliteit traagschuim én heeft een leuke prijs. Of je het rugkussen nu gebruikt op je werk, voor je studie of thuis aan de eettafel, het is echt een verbetering van je houding en het biedt extra comfort.

Voordelen:

Nadelen:

Slaapcity Rugsteun

‘Comfycentre’ Bureaustoel Rugsteun

Het rugleuning kussen van ComfyCentre is zeer geschikt bij rug- en heupklachten. Rij je regelmatig lange stukken in de auto of zit je geregeld op een bureaustoel? Dit rugkussen wordt aanbevolen door ergonomische experts!

Voordelen:

Nadelen:

Comfycentre Ergonomisch rugkussen

‘Lifegoods’ Universele Rugkussen

De rugsteun van Lifegoods is met z’n universele afmetingen goed te gebruiken als rugkussen voor in iedere stoel. Door het kussen krijg je een actievere houding, wat resulteert in een productievere dag. Goed nieuws voor bedrijven maar natuurlijk ook voor in privésfeer.

Voordelen:

Nadelen:

Lifegoods rugsteun

Voordelen rugkussen

-Een rugsteun is ideaal voor het corrigeren van een verkeerde houding. Niet alleen bij de rug maar ook voor de schouders, benen en heupen is dit een fijn hulpmiddel.
-Een rugleuning kussen biedt meer comfort en zorgt voor een actievere houding. Dit zorgt er gelijk weer voor dat het de bloedsomloop en vitaliteit bevordert.
-Veel rugkussens zijn gericht op de onderrug, waardoor je volledige wervelkolom een natuurlijke positie aan zal nemen. Dit heeft een positieve uitwerking op zowel je bovenrug als je schouders.

Waar let je op bij het kiezen van een goede rugkussen?

Het is belangrijk om je klachten en wensen goed overzichtelijk te hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

-Waar zit de pijn? Als je klachten zich bevinden in je schouders heb je andere ondersteuning nodig dan bij klachten in je heupen. Het is goed om te beseffen waar je klachten vandaan komen. Onthoudt wel dat je onderrug een grote rol kan spelen. Bij een natuurlijke houding in de wervelkolom heb je automatisch ook minder spanningen in de schouders. Twijfel je waar de pijn precies zit? Dan is het nooit verkeerd om hulp in te schakelen van een specialist.
-Waar wil je de rugsteun gebruiken? Heb je een beroep waarbij je veel moet autorijden? Dan is het fijn om een rugkussen te hebben waarbij de bevestigingsbanden lang genoeg zijn waardoor ze helemaal om de stoel kunnen. Wil je juist de kussen gebruiken voor je rugleuning van je bureaustoel? Let dan op de afmetingen en dat het goed past. Is het gebruik multifunctioneel? Kies dan een universele rugsteun, één die zowel goed in een autostoel als op een bureaustoel te gebruiken is.
-Wat zijn je persoonlijke wensen? Bij persoonlijke wensen kan je aan veel dingen denken. Wil je de rugsteun makkelijk meenemen zodat hij op verschillende plekken te gebruiken is? Dan is het fijn als het een handzaam model is. Misschien zweet je snel, niks zo onprettig als een nat kussen in je rug. Dan is het fijn om een ademend en vochtregulerende hoes te kiezen, welke ook gelijk wasbaar is.

Reviews van de topmerken

Gebruik het rugkussen nu voor op mijn werk en het zit nu een stuk beter, hij blijft goed op zn blek zitten en biedt een fijne zitpositie. Door het traagschuim is hij lekker zacht, maar niet te zacht zodat hij voldoende ondersteuning biedt. Ik had hiervoor een andere lendensteun, waarbij alleen een stuk stof gespannen was over het frame. Maar doordat deze volledig van traagschuim is, biedt hij veel meer comfort. Aanrader voor mensen die comfortabeler willen zitten en en een betere zithouding willen.
Cas (30-39 jaar) uit Utrecht over #1 ComfyCentre Ergonomisch Rugkussen XL

Ik was op zoek naar een rugkussen en had al een aantal geprobeerd, maar tevergeefs. Bestelde deze eigenlijk half voor de grap omdat hij zo goedkoop is, maar hij zit fantastisch. Ik kan nu uren op mijn bureaustoel zitten zonder rugpijn. Ontzettend tevreden mee, al helemaal voor deze prijs!
Creeker (20-29 jaar) uit Veendam over #2 Slaapcity Ergonomisch Rugkussen

Gekocht voor in de bureaustoel, zit namelijk regelmatig best lang achter de computer voor mijn werk. Meestal na 2 uurtjes begon ik wat op mijn stoel te wiebelen en werd ik onrustig, waardoor mijn zithouding niet goed bleef. Mijn stoel bood me net niet voldoende ondersteuning in mijn onderrug, maar met dit rugkussen is het stukken beter. Het rugkussen is ook van goede kwaliteit, dat voel je meteen. Ook erg comfortabel door het traagschuim, hij gaat ook direct naar z’n oude vorm als ik van mijn stoel ga. Super product en ik kan langer zitten op mijn stoel, waardoor werken ook aangenamer wordt!
-Yanna (30-39 jaar) uit Buitenpost over #3 ComfyCentre Ergonomisch Rugkussen

Had laatst veel pijn in mijn onderrug. Bewegen ging niet zonder veel pijn.
Liggen, lopen, fietsen en tillen was alleen maar pijnlijker.
Heb een bankstel dat voor de rugsteun is uitgerust met losse kussens.
Hierdoor zit je vaak niet goed met een rechte rug.
Maar toen ik deze Lifegoods rugkussen gekocht heb zit ik een stuk prettiger en zónder pijn in mijn rug. Ik raad dit product aan iedereen aan ook als je geen pijn in je rug ervaart. Dit is vooral bedoeld om een betere zit houding aan te nemen.
Muffy (50-59 jaar) uit Vlierden over #4 LifeGoods Ergonomisch rugkussen